Hoi! Leuk dat je er weer bent. 

Het is inmiddels al even geleden dat ik Deel 7 op mijn site had geplaatst. Ik was een tijdje inspiratie loos voor een deel 8. Eerst was het de bedoeling dat ik jullie video's ging laten zien die aantonen wat de voor en nadelen zijn aan het wonen in België. Helaas kan ik op mijn site geen videos plaatsen. Maarrr inmiddels heb ik een idee. Ik krijg namelijk wel eens de vraag: "Hoe is dat om te wonen in een ziekenhuis?" Die vraag ga ik hieronder beantwoorden. Ik wens jullie veel lees plezier.

Om voor op te stellen, het gebouw is niet meer een volledig ziekenhuis. Op de Begane Grond vinden we beeldvormend onderzoek. Denk hierbij aan radiografie maar ook bloedprikken. Verder zitten hier ook artsen die consultaties doen. Voor de rest zit op de Begane Grond nog een deel waar de kunstacademie zit en waar dan dus ook onze kot (kamer) zit. Dan gaan we naar de 1ste etage, hier zit de muziekschool. De hele dag door kunnen wij dan ook genieten van de klanken vam trompetten, piano's en andere muziek instrumenten. Verder zit boven nog de Lovi. Dit is een instelling voor gehandicapten. 

Zoals je hebt kunnen lezen gebeurt er dus genoeg naast de nodige ziekenhuis zorg. Dan gaan we nu maar eens naar het deel waar ik zit: de studentenkots.

De meesten hebben wel de video of de foto gezien van mijn kamers. Het is niet veel maar ik kan bijna alles behalve koken en douchen in mijn kamer. Dit betekent dat ik douche in een gemeenschappelijke douche. Er zijn 2 douches voor maximaal 15 studenten. En tot dusver heb ik nog geen nadelen hiervan gehad. Ik kan altijd douchen als ik wil en ik heb nog nooit hoeven wachtten. Dan de keuken, dit is de oude pauze ruimte van het personeel, dat is dan ook wel terug te zien. 1 lange tafel met een stuk of 12 stoelen er aan. En een kleine keuken met 2 koelkasten (frigos) heel veel kastjes, 2 microgolfen (magnetrons) en een electische 4 pits kookplaat.

De meesten koken niet in Poperinge, dit betekent dat ik meestal ongestoord kan koken. Een klein nadeel is dat de koelkasten gedeeld moeten worden. Per persoon hebben we 1 plank ter beschikking. Dit kan wel eens lastig zijn.

Verder is altijd de nodige geluid bij onze kot. Dit omdat de kunstacademie er zit en de lovi een kleine ruimte heeft. Dat maakt uitslapen wel eens lastig. Maar in het weekend. Dan is er rust, geen muziek, geen kunstacademie gewoon stilte. Oh en het fijne! Ik kan ongestoord in mijn joggingbroek en trui met mijn handdoek en toilettas naar de douche lopen. Doordeweeks loop je dan langs de leslokalen en heb je het gevoel dat je word aangekeken. 

Maar ondanks alle dingen die het verblijf misschien iets minder chill maken ben ik wel blij dat ik hier zit. De huur is weinig en ik heb best veel ruimte ter beschikking. Verder leer ik veel mensen kennen.

Dat was het eigenlijk wel over het leven in een ziekenhuis. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een deel te lezen. Ik hoop jullie dan ook weer te zien.

Voor nu een goed weekend!

Salut!

Hieronder een foto van de gangen in het weekend.