Hoi Leuk dat je er weer bent!

Zoals jullie in de vorige Blogger hebben kunnen lezen ben ik begonnen met het regelen van een buitenland stage in Ieper en ben ik hier dan ook op bezoek geweest.

Graag vertel ik jullie nu over alles wat er tot dusver bij is komen kijken. Allereerst komt er veel papier werk bij kijken. Uitwonende duo, erasmus+ beurs, learning agreement, aanvragen attest en dan nog het stagecontract. Uitwonende DUO spreekt wel voor zichzelf en de Erasmus+ beurs is een subside vanuit het Europese Parlement voor buitenland stages. Dit omdat je bij een I-BPV geen stagevergoeding kan en mag krijgen. Learning agreement teken je ook weer voor de Erasmus+ beurs. Bij een stage in België is het verplicht een attest aan te vragen. Een attest is een bewijsstuk dat je als Verpleegkundige moet hebben om aan het werk te gaan. Hiervoor moet je een TBC (Tubucolose) test hebben gedaan en de hepatitis vaccinatie hebben gehad. Gelukkig was de hepatitis vaccinatie al 3 jaar geleden geregeld. De TBC test moest echter via GGD, en ik zal je zeggen dat is geen fijne test... klein naaldje onderhuids die een bobbeltje maakt. Maar gelukkig was die negatief. 

Verder heb ik van de week een auto bekeken zodat ik makkelijker op en neer kan en vrijer ben in België. Als het goed is kan deze 28 december worden gehaald.

Volgende week gaan we kijken wat ik zoal heb moeten regelen privé.