Hoi!

Leuk dat je er weer bent. Zoals je misschien al had verwacht heeft een buitenland stage wel wat voeten in de aarde helemaal in deze corona tijd.

Voor dat ik naar Belgie zou gaan was het eerst mijn idee om naar Ierland te gaan, echter gaf mijn leraar na een werkbezoek aan dat zij een andere verdeling aanhouden m.b.t functies en dat het hierom erg lastig ging worden. Gelukkig had de leraar nog een mooi alternatief voor mij namelijk: Jan Yperman ziekenhuis in Ieper, Belgie (JYZ hierna te noemen). Na wat informatie te hebben verzameld en rondgeneust te hebben op internet besloten dit maar in gang te zetten. Dit alles heeft zich afgespeeld rond september 2021. 

Na dat er wat over en weer gemaild is tussen de stagebegeleider van het JYZ hebben wij een bezoek ingepland. Samen met mijn vriendin en een schoolgenoot zijn wij die kant op gegaan. De schoolgenoot gaat ook naar het JYZ vandaar dat zij mee ging. Eenmaal in België aangekomen bij het ziekenhuis komt er direct een wauw gevoel binnnen. Een prachtig mooi en net verbouwd ziekenhuis alles nog strak in de lak en mooi schoon. Eenmaal binnen hebben wij ons gemeld voor het gesprek met de stagebegeleider. Na een kort en interessant gesprek kom ik tot de conclusie 'Dit is hem hier wil ik heen!' 

Vervolgens stappen we in de auto en bekijken we het logement. Het ziet er uit als een oud ziekenhuis ergens een dorpje verder op. En dat klopt ook want het JYZ komt voor uit een samenwerking tussen ziekenhuizen en deze is daarom gesloten. Alleen maar mooi want nu is er ruimte voor leerlingen om te logeren en andere zorg doeleinden. De kamer is ongeveer 4m x 4m en heeft een wc van ongeveer 2m x 2m. Naar mijn idee niet verkeerd toch. Verder bevat het logement gebied nog een keuken. En als je je realiseert dat dit alles maar 14 euro kost per week inclusief ontbijt en avondeten (broodmaaltijd) is dat geen verkeerd aanbod. Dus laten we dat maar doen!

In Deel 2 ga je lezen wat de vervolg stappen zijn die ik heb genomen en de obstakels die ik heb moet overwinnen om het zover te kunnen krijgen.

Salut!

 

Foto van de Entree van het JYZ in Ieper.