Week 15 en 16: Operatiekamer.

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 19:13

Hallo en welkom bij een nieuwe Blog Van De Week.

 

Deze keer ga ik jullie vertellen over hoe mijn afgelopen 2 weken zijn geweest. Ik heb op operatiekwartier gestaan en heel veel mogen zien. Alles wat ik heb gezien en heb gedaan lees je hieronder!

Tijd voor mijn eerste operatie. En wat voor een... De operatie ging duren van 08:00 tot en met 16:30 uur. Het was een laparoscopische prostatectomie met een brieke derivatie. Een hele mond vol maar wat men eigenlijk ging doen was via de robot de blaas verwijderen en vervolgens een stoma maken van de ureters. Uiteindelijk heeft de gehele operatie 10 uren geduurd. De volgende dag was het tijd voor allemaal operaties met kinderen. De dag er op stond ik met de tandarts, bij alle patiënten die kwamen werden 1 of meer tanden getrokken.  Aangezien het donderdag Hemelvaart was en ik vrijdag vrij was ben ik hierna vertrokken om naar huis te gaan voor 4 dagen.

De week erop startte ik op maandag en moest ik 50 uren werken. Maandag was het eerst tijd voor een paar operaties waarbij een stent werd geplaatst. Tussendoor had ik nog een terugkom moment op de laptop. Dinsdag was het tijd voor operaties met de robot, super leuk omdat je dan mee kan kijken via de televisie schermen. Woensdag mocht ik mee kijken met de plastische chirurg, erg interessant  om eens te volgen. Donderdag en vrijdag mocht ik zelf beslissen welke operaties ik wou zien, ik heb veelal meegekeken met orthopedische ingrepen dit omdat ik dat nog niet had gezien in de 2 weken OK.

Op vrijdag vroeg de hoofdverpleegkundige aan mij of ik naar huis ging voor het weekend. Ik gaf aan dit niet te weten omdat ik de uren van spoed nog niet had. Hij heeft uiteindelijk gebeld en gaf aan dat ik maandag vrij was en dat ik na de komende operatie mocht vertrekken. Ik ben uiteindelijk om 14:00 uur vertrokken naar huis en ik kwam uiteindelijk om 20:30 uur thuis aan. Dit vanwege alle files. Na een heerlijk weekend thuis ben ik maandag weer vertrokken naar België om hier mijn laatste 4 weken op spoed te lopen. Hoe dit is en wat ik hier allemaal beleef, dat lees je over 2 week. Ik hoop jullie dan weer te zien bij een nieuwe blog van de week!

Hieronder nog een foto van mijzelf op het OK:

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Dina Hendriks
20 dagen geleden

Prachtig om jou verhalen te lezen hoe je alles beleeft en wat je allemaal doet.
Erg leuk om mee te lezen en TOP hoe je alles doet. Groetjes Dina