Week 13 en 14: Ziekte en examens.

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 13:37

Hoi! Leuk dat je er weer bent!

Zoals alle andere weken ga ik jullie alles vertellen over wat in de afgelopen 2 week is gebeurt. Met deze 2 week vooral veel over ziek zijn, de examens en de voorbereiding op de volgende dienst: Operatiekwartier.

 

Week 13: Zoals jullie konden lezen had ik maandag een vroege dienst. Ik ben toen langs de collega's geweest op de Operatiekamer. Dit om informatie te krijgen over dagen en uren. Mijn diensten zullen van  07:30 uur tot en met 18:00 uur zijn. Verder nog wat praktische informatie gekregen en ik weet waar ik moet startten voor mijn dienst. Dinsdag was het dan tijd om bij te komen van 5 vroege diensten op rij. En raad eens! Boete nummer 2 is ook binnen, ook ditmaal de trajectcontrole bij GentBrugge.... Oeps... Verder was het tijd voor boodschappen doen, schoonmaken en nog eens bezig met de verslagen. In totaal moet ik 3 verslagen maken die voor 20Mei in geleverd moeten worden. De rest van de week heb ik 3 late diensten gewerkt en ben ik ook druk bezig geweest met het maken van mijn verslagen. De eerste heb ik dan ook ingeleverd deze week. Vrijdag avond was het tijd om weer naar huis te gaan na mijn late dienst. Helaas werd ik zaterdag niet lekker, de wereld die draaide, ik was misselijk en wou niet uit bed komen. Uiteindelijk ben ik uit bed gegaan en ben ik met Lianne nog even op de kermis wezen kijken in Groningen en had ik nog een Gender Reveal in Groningen. Zondag had ik dezelfde klachten maar goed gewoon door gaan. Dus op de koffie geweest bij Marc in de middag even geslapen en nog even met verslagen bezig geweest. In de avond nog even met vrienden op het terras gezeten in Groningen. 

 

Week 14: Deze week startte met dezelfde klachten maar goed er was genoeg te doen. De auto moest naar de garage, er moest vergaderd worden voor de Bowling Vereniging Eelde en papa was geopereerd dus daar wou ik ook even langs, verder ben ik in de avond nog gaan bowlen. Maar in de loop van de middag bleven de klachten en werd het ook niet beter. Toch besloten om de Huisarts te bellen. Ik kreeg een afspraak voor dinsdag ochtend 08:00 uur. Eenmaal bij de dokter moest ik een paar opdrachten uitvoeren, de arts vermoed een verstoord/ontstoken evenwichtsorgaan. Heel vervelend want er kan niks aan gedaan worden, meestal gaat dit na 1 week over. Dinsdag heb ik verder rustig aan gedaan omdat ik in de avond naar België moest en hiervoor fit genoeg wou zijn.  Uiteindelijk ben ik tegen 5 uur afgereisd naar Poperinge. Eenmaal rond Kortrijk kwamen de klachten weer, ik besloot voor mijzelf woensdag aan te kijken hoe ik mij voel. Toen eenmaal de wekker ging om 5 uur en ik aangekleed in de badkamer stond draaide de wereld zo erg en besloot ik mij ziek te melden. Na een dagje thuis te zijn geweest en rustig aan te hebben gedaan naast het maken van verslagen ging het wat beter. Ik besloot donderdag te gaan werken dit ging redelijk tot een uurtje of 1, hierna ben ik naar huis gegaan. Vrijdag wou ik wel volmaken de laatste dingen afronden op C3. Dit ging gelukkig goed en de dag heb ik vol kunnen maken. Zaterdag had ik nog even een dienst van 8 tot 12 en hierna heb ik afscheid genomen van mijn collega's en hun bedankt voor de leerzame tijd bij hun op de dienst. Gelukkig bleef ik zaterdag ook klachten vrij en ik hoop dan ook dat het nu over is. Vandaag (Zondag) moesten er boodschappen gedaan worden, mijn kot schoongemaakt worden en de blog geüpdatet worden oh ja en straks is er weer F1 op tv. 

Ik zou het bijna vergeten te vertellen. Alle verslagen zijn af en liggen voor feedback, hierna mag ik ze nog een keer aanpassen en dan definitief inleveren. In totaal 3 examens van ongeveer 3000 woorden per stuk. Alle praktijk examens heb ik afgerond in deze 2 weken. Uitvoeren van een verpleegtechnische handeling. Communiceert met een zorgvrager ter bevordering van behandeling en herstel. Geeft voorlichting, advies en/of instructie en als laatste nog Biedt begeleiding rondt onderzoek en behandeling. Alles is afgerond en beoordeeld met een Goed of Voldoende. 

Helaas moet ik nog 1 examen doen, deze heb ik niet echt kunnen uitvoeren omdat op de dag dat ik hem zou uitvoeren ik ziek was. Zo moet ik een collega, stagiaire of vrijwilliger begeleiden op de dienst. Dit heb ik wel gedaan maar eerder in de stage. Ik moet dit nog bespreken met mijn begeleider van C3. Aangezien ik geen kans op OK krijg om iemand te begeleiden en het voor 8 Juni afgerond moet zijn, moet ik dit nog bespreken.

Ik hoop dat dit allemaal gaat lukken voor 8 Juni en dat alles afgerond is zodat ik mijn diploma kan ophalen in Juli. Verder ben ik benieuwd hoe ik het op Operatiekwartier ga stellen en wat ik hier ga leren en zien. Ik hoop jullie over 2 week hier meer over te kunnen vertellen. Ik hoop jullie dan ook weer te zien bij een nieuwe Blog Van De Week.

Salut!

 

Hieronder een foto van uit het uitzicht bij de uitgang van het ziekenhuis in Poperinge op een mooie dag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.