Week 6: Interessante ervaringen.

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 10:30

Hoi welkom, leuk dat je er weer bent!

Deze week ben ik begonnen bij een nieuwe dienst. Eerst had ik 3 dagen dienst op het Endoscopisch dagziekenhuis. Hierna een dag mee met de stomaverpleegkundige en een dag met de wondzorg verpleegkundige. Oh en er speelt schurft op in het ziekenhuis. Hoe alles is gegaan dat lees je er hieronder!

Maandag: Tijd voor een nieuwe dienst op een nieuwe afdeling. De dag begon al goed ik was mijn badge vergeten voor ik weg ging. Gelukkig kwam ik er op tijd achter en liep ik nog snel terug. Uiteindelijk eenmaal op de parkeerplaats viel mijn badge onder de stoel van de auto.... goeiemorgen! Na even vlug omkleden is het tijd om te startten op het endoscopisch dagziekenhuis. Op deze afdeling komen mensen waarvan de darmen onderzocht moeten worden. Dit gebeurt onder algehele sedatie of door een soort roesje dat je wat slaperig maakt. Vandaag was er verder niet veel spannends.

Dinsdag: Vandaag ook weer tijd voor een dienst bij het endoscopischdag ziekenhuis. Vandaag mocht ik mee kijken met het verwijderen van een grote poliep onder algehele sedatie. Super interessant om eens bij te mogen wonen. Helaas kreeg een patiënt wat complicaties en kon hij diezelfde dag nog niet naar huis. 

Woensdag: Vandaag weer een dag op het dag ziekenhuis. Ik heb deze dag mijn laatste opdracht uitgevoerd namelijk: voorlichting, advies en instructie. Ik heb een voorlichting gegeven aan een patiënt van 15 jaar over het onderzoek dat gaat komen en wat de patiënt kan verwachten. Dit ging erg goed. Ik was alleen een ding vergeten maar mijn collega sprong hierin bij. Dus ook deze laatste opdracht is klaar. Verder was er vandaag een patiënt met een hulphond. Echt een schat van een hond die de patiënt met alles hielp. Denk aan aankleden en spullen oppakken. 

Donderdag: Deze dag liep ik een dag met de stomaverpleegkundige mee. Een erg interessante dag waar ik veel heb geleerd over stomazorg. 

Vrijdag: Ook vandaag mocht ik mee met een specialist namelijk: de wond verpleegkundige. Deze dag heb ik ook veel geleerd, bijvoorbeeld over het gebruik van de VAC pomp. Zelf vindt ik wondzorg altijd erg interessant. Verder is er vanavond bij een van de medestudenten hier in Poperinge schurft vastgesteld. Dit leverde wat gedoe op en de rest moet zich ook laten behandelen. Ook is Lianne deze avond gekomen om een weekendje hier te zijn. 

Zaterdag:  Vandaag zijn wij naar Frankrijk gegaan om te gaan wandelen bij Cap-Blanc nez. Het is een prachtige omgeving om te wandelen. Met een kaap van 140 meter hoog boven het strand. Op de terugweg zijn wij door een natuurgebied in Frankrijk gereden en hebben we een korte stop gemaakt bij Bar Bernard voor een goed pintje. In de avond zijn we uiteten gegaan in Ieper bij een heerlijk restaurant en hierna hebben we gekeken bij The Last Post. (The Last Post is een soort herdenking van de ongeveer 89.000 soldaten die tijdens de eerste wereldoorlog zijn omgekomen.) Na afloop mag dan ook niet geapplaudisseerd worden. Het is heel indrukwekkend om bij te wonen. Dit helemaal omdat morgen Gent Wevelgem is en het dus heel druk was in Ieper.  Al deze dingen die wij hebben gedaan waren tips van de collega's bij het JYZ.

Hieronder een foto van de Menenpoort vlak voor The Last Post.

Zondag: Vandaag zijn we even wezen kijken bij De Panne en zijn we even aan het strand geweest. Eenmaal in de avond kwam er een mail van de stage coördinator dat de dermatoloog haar heeft aangesproken over de schurft besmetting, en dat er plannen zijn om voor iedere student in Poperinge een behandeling in te stellen. Dat betekent dat iedere student 2 weken niet op stage mag komen. Dit betekent voor mij dat ik 80 uur zou mislopen... Erg balen natuurlijk, na wat emoties over en weer in het gebouw hebben ik en de andere studenten in de living met elkaar gezeten en hebben we een gezellige avond gehad. (De mensen die positief getest zijn waren al vertrokken.) 

 

Update:

Ik hoop vandaag (28-03) meer te horen over wat de schurft besmetting gaat betekenen voor mijn/onze stage. Natuurlijk hoop ik dat het mee gaat vallen maar we gaan het zien. Voor nu wens ik jullie allemaal een goed weekend en ik hoop jullie volgende week weer te zien!

Update 23:00 uur. Gesproken met de stagecoördinator en ik moet in gesprek met de dermatoloog om toch uit te sluiten dat ik geen schurft heb. Hopelijk hoor ik morgen meer.

Update 29-03. Ik mag vandaag weer startten met stage!

Salut!

 

Hieronder een foto van de hulphond. Uiteraard met toestemming van het baasje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Dina
3 maanden geleden

Fijn dat je weer mag starten met je stage. En leuk om te lezen hoe het gaat met jou. Veel succes verder blijf je wel volgen