Week 5: Diplomering en eerste overlijden.

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 18:56

Hoi leuk dat je er weer bent!

Deze week heb ik 2 vroege diensten gedaan. Dit omdat ik afgelopen maandag vertrokken was naar Groningen om Lianne te verrassen en zodat ik aanwezig kon zijn bij haar diplomering. Ook heb ik deze week een eerste overlijden gehad op de afdeling, dit waren er direct twee in 3 uur tijd. Oh en vorige week zijn er 7 nieuwe mensen hier inkomen wonen in Poperinge, deze heb ik inmiddels ook ontmoet. 

 

Maandag: Vandaag voor het eerst mogen aspireren. Dit is het leeg zuigen van de mond/keelholte. Dit zodat het slijm hier uit gaat. Na het eten geven liep een van de patiënten vol met slijm en begon rood aan te lopen. Besloten direct te gaan aspireren om direct verlichting te geven. Dit ging erg goed! Uiteindelijk ben ik om 12:30 uur vertrokken naar Nederland en Lianne te gaan verrassen. Eenmaal in Groningen heb ik een nieuwe laptop gekocht, dit omdat mijn oude laptop niet erg snel meer was. Dit betekende dus dat ik niks anders kon dan verslagen typen, erg jammer aangezien ik ook nog wel eens wil gamen in mijn vrije tijd. 

Dinsdag: Vandaag uiteraard veel dingen in het huis gedaan en ik mocht eindelijk na 5 weken even weer bowlen bij de BVE. Een game ging wel aardig met een score van 224, maar de overige 5 games gaan we het maar niet over hebben.

Woensdag: Vandaag was het tijd voor de diplomering van Lianne. Zij is nu verpleegkundige met een diploma op zak. Dat wat voor mij hopelijk nog ongeveer een half jaar gaat duren. Hierna nog uit eten geweest met de schoonfamilie bij een heerlijk restaurant. Al met al een leuke en gezellige dag.

Donderdag: Vandaag na 6 weken eindelijk Marc weer eens kunnen zien. Erg fijn om dit weer eens te kunnen doen. 

Vrijdag: Vandaag even rustig aan gedaan aangezien ik niet veel meer te doen had in Nederland.

Zaterdag: Tijd voor een vroege dienst bij de Thuiszorg in Groningen. Dit omdat er ziekte was binnen het team. Na deze vroege dienst ben ik weer vertrokken naar België. Inmiddels voelt het terugkomen in België als een soort van thuiskomen. 

Zondag: Tijd voor mijn laatste dienst op de acute geriatrie, en wat een dienst was dit. Er waren 4 patiënten die slecht lagen (Dit is vaktaal voor patiënten die terminaal zijn/palliatief zijn, en dus spoedig zullen overlijden). Aan het eind van de dienst waren er 2 overleden. Dit hoort helaas ook bij de zorg. Verder had een patiënt de kamer verbouwt en dat moest natuurlijk ook opgeruimd worden! Oh ja en vanmiddag was het weer tijd voor de F1. Erg jammer hoe dit eindigde maar ja, volgende week herkansing. 

Dit was hem wel voor deze week. Volgende week ga ik starten op C3. Dit is de afdeling: abdominale heelkunde, vaatheelkunde en urologie. Allereerst ga ik een weekje meekijken op het Endoscopisch dag ziekenhuis. Ik heb er erg veel zin in, en ik kijk er dan ook naar uit om jullie volgende week meer te vertellen over mijn ervaringen op deze afdeling.

 

Tot dan?!

 

Hieronder een foto van mijn nieuwe laptop.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.