Week 2: Operatie bijwonen en Settelen.

Gepubliceerd op 25 februari 2022 om 20:07

Hoi! Leuk dat je er weer bent.

Deze week heb ik erg veel geleerd en gedaan. Ik voel mij steeds iets meer en meer thuis binnen het team en hier in West-Vlaanderen. Ook het dialect verstaan wordt steeds iets gemakkelijker. Deze week heb ik 6 dagen gewerkt en 1 dag studiedag gehad. Hieronder gaan jullie lezen wat ik deze week heb gedaan en geleerd.

Maandag: We startten de week met 3 late diensten. Vanavond was een gezellige avond met collega's. En ik heb weer bloed mogen prikken, dit ging in een keer goed! Dat terwijl het een rollende ader was. Verder heb ik RBC'S (Rode bloed cellen) mogen aanhangen. Op de kamers hier bij de patiënten zit standaard een systeem met een radio erin. De hele avond bij de zorg Q-Music België aan, werkt heerlijk. Hier in België zijn ze trouwens echt fan van Nederlandse muziek.

 

Dinsdag: De dag begon een beetje met een domper, ik had mijzelf voorgenomen een wekker te zetten en dan te gaan sporten. Eenmaal aangekomen bleek mijn bidon leeg te zijn gelopen..... Alle kleding kletsnat maar helaas, morgen herkansing! Vandaag mocht ik op stage een operatie bijwonen van een dame die een hematoom had op haar heup, deze was helemaal gezwollen door vocht enzovoort. De huid werd opengesneden en al het vocht en troep (Ik bespaar jullie de details maar) kwam er uit, hierna werd een drain geplaatst. Heel leuk om eens OK te zien als je zelf niet op de tafel ligt. 

 

Woensdag: Vandaag heb ik ontdekt dat Vlaamse muziek ook best goed kan zijn. Oh en de stage dienst, die was niet heel spannend maar wel weer gezellig. Die radio waar ik jullie eerder over vertelde en dat  Nederlandse muziek best populair is hier? Meau met het liedje: 'Dat heb jij gedaan' kwam op de radio. Samen met 3 andere collega's hebben we staan meezingen.

Hieronder een voorbeeld van een populair Vlaams nummer. 

Donderdag: Tijd voor een dagje vrij! Vandaag heb ik even gesport en boodschappen gedaan in Ieper. Gegamed en genoten van Expeditie Robinson. Lang leven Ziggo Go.

 

Vrijdag: Tijd voor een vroege dienst! Die diensten beginnen hier heel vroeg, om 05:25 uur ging de wekker zodat ik om 06:00 uur in de pendelbus kan om uiteindelijk om 06:30 te startten. Er is een kleine Covid-19 uitbraak op onze afdeling er zijn 3 patiënten positief getest en we krijgen nog eens 2 patiënten met Covid-19 erbij. Zweten geblazen in vol PBM. (Persoonlijke beschermingsmiddelen) Vandaag heb ik besloten mijzelf te trakteren op Belgische friet en een Viandel met een Jupiler. Hoe Vlaams wil je het hebben?

 

Zaterdag: Gisteren gewerkt en uit voorzorg een test gedaan en deze is positief. Gisteravond in de auto gestapt om naar huis te gaan en hier mijn quarantaine uit te zitten. Dit omdat ik geen douche of keuken ter beschikking heb in België. 

 

Zondag: Vandaag laten testen in NL voor het herstelcertificaat. Feitje: Het is ongeveer 443Km naar huis en als je dit in een keer doorrijdt doe je er 4,5 á 5 uur over. Oh en wat betreft brandstof, op en neer naar huis kost ongeveer €120. Niet goedkoop dus! 

 

Hieronder een foto van mijn broekpak in het Jan Yperman ziekenhuis. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.